SÅ KOM LIBABRÖD TILL SVERIGE

Läs grundaren och VD:n Nasif Fadels egen berättelse om flykt, kärlek och hantverk.

”Vår släkt kommer ursprungligen från Syrien i Mellanöstern och de soldränkta sluttningarna i Qualamounbergen. Strax innan jag skulle komma till världen flyttade min familj till ”Lilla Paris”, dvs Beirut i Libanon som då var en välbesökt och livfull metropol vid Medelhavet.”

KÄRLEK OCH FLYKTEN FRÅN BEIRUT.

”Under det långa och förödande inbördeskriget 1975 – 1990, lades Beirut i ruiner. Så 1989 bestämde jag mig, förälskad och nygift, för att söka asyl i Sverige. Så fort jag lärt mig tillräckligt med svenska kände jag att jag ville göra det jag var allra bäst på – baka tunnbröd!”

NYTT BRÖD BEHÖVER NYA MASKINER.

”Genom lite lånade pengar från min familj i Libanon, en enormt stark vilja att lyckas, viktigt stöd från min bror Salem och min fru Rita, lyckades jag starta ett bageri i Göteborg 1992.

Inga maskiner fanns som klarade att baka vårt speciella tunnbröd så jag och min bror satt uppe på nätterna och gjorde ritningar, konstruerade och experimenterade med olika lösningar för att få det exakt som vi ville.”

BAGARE PÅ NATTEN, SÄLJARE PÅ DAGEN.

”Min gode vän Lasse Törnqvist har betytt mycket för min familj genom åren och utvecklingen av vår företagsidé. Han har fungerat som mentor, hans stöd har varit ovärderligt. Jag fick även tag på duktig personal och tillsammans började vi på allvar att bygga upp företaget.

Det blev mycket jobb på nätterna och försäljning på dagarna för att få det hela att gå ihop. Så småningom började marknaden växa och det gick bara bättre och bättre!”

BRÖDET FRÅN ORIENTEN BAKAS I VÄST.

”2005 valdes jag till Årets Nybyggare i Västra Götaland och 2012 firade vi 20-årsjubileum! Så det är med stolthet min familj kallar oss för femte generationens bagare som med stor hantverksskicklighet, kunskap och höga kvalitetskrav bakar det traditionsrika tunnbrödet från Orienten – Libabrödet!”

Nasif Fadel, vd och grundare LibaBröd

Här köper du vårt bröd